Sajtótájékoztató az Irodaházban

Március 23-án délelőtt Hegedűsné Kovács Enikő országgyűlési képviselő asszonnyal közös sajtótájékoztatót tartottunk az Országgyűlés Irodaházában. Téma, az ún. jászberényi Dalkia-ügy volt.

Mint ismeretes, Jászberény városát egy jogerős bírósági ítélet 750 millió forint megfizetésére kötelezte. A (politikai) felelősök megnevezésére egy Vizsgálóbizottság jött létre, többek közt olyan fideszes képviselőkből, akik maguk is részesei voltak a per tárgyát képező döntésnek. A kezdeti ellenérzéseink és félelmünk beigazolódtak: a fideszes többségű bizottság nem nevezte meg a 750 millió forintos kifizetési kötelezettség felelőseit.

A kormánypárt szerint a vizsgálóbizottság mindösszesen arra jött létre, hogy az ügy részleteit feltárja. Mi ezzel szemben úgy véljük, fontos a felelősök megtalálása és nem elégszünk meg azzal, hogy a testület tagjai egy éven keresztül magukat vizsgálták. A „vizsgálat” lezártát követően, a mai napon több meghatározó országos médium előtt is megneveztük az ügy, általunk vélt felelőseit.

Tisztelt kormánypárti képviselők! (Akik közül többen, a mai napig a jászberényi testületben ültök): Nem lesz ám örökké Fidesz-kormány…

 

Budai Lóránt