"Minőségi munkavégzés"

A fényképen, az idén 248. évfordulóját ünneplő Lehel Vezér Gimnázium (egyik sarka) látható.

Többek közt ezen épület felújítását tartalmazta az a „Jászberény funkcióbővítő integrált településközpont fejlesztése” című kétfordulós pályázat, melynek első fordulós beadása 2008. június 16-án történt, a támogatási szerződés aláírására pedig 2010. augusztus 9-én került sor, s melyet Jászberény eddigi legnagyszabásúbb és legnagyobb költségvetésű projektjeként emlegettek. Az Európai Unió és a Magyar Állam társfinanszírozásával létrejött beruházás teljes összege 769,9 millió forint volt.

A szóban forgó, helyi védelem alatt álló épület felújítása (egy közbeszerzési melléfogás miatt…) átcsúszott 2012 tavaszára. Mindezt megelőzte, hogy 2011-ben - amortizációs keretből – 17 millió forintot szavazott meg a testület, többek közt az intézmény homlokzatfestésére. A lakosság pénztárcáját és türelmét (a 2011-es Csángó Fesztivál alatt is folytak a munkálatok…) is igénybe vevő beruházás idején, a Lehel Vezér Gimnáziumon az Imola Konstrukt Kft. dolgozott. A cég ekképpen hirdeti magát az interneten: „a megrendelői igények maximális kielégítésére és minőségi munkavégzésre törekszünk”. 

Nem vagyok építési szakember így nem tudom megítélni, mi és miért történt pontosan. Ám bízom benne, hogy a tervező, a kivitelező és az átvevő neve nem vész az idők homályába…

 

(Budai Lóránt)