EMLÉKEZNI ÉS EMLÉKEZTETNI

Néhány napja a Szent István körúti Speciális Szakiskola, közismertebb nevén az eltérő tantervű tagozat tanulói javára rendezett jótékonysági koncerten vettem részt. A szóban forgó nebulók (pedagógusok, szülők) életét 2010 óta igyekszem figyelemmel kísérni. Miután a Fidesz a helyhatósági választásokon is elsöprő sikert aratott, szinte első gondolatuk volt megválni a sérült gyermekektől és átadni az intézmény fenntartását a megyének. A szülők és a pedagógusok mellett szakmai szervezetek és különböző szakértők (pl: Autizmus Alapítvány) is kérték, majd hangosan követelték, hogy tervét gondolja át a város fideszes vezetése és tartsa meg akkori formájában az intézményt.

Képviselőként elsőnek csatlakoztam az ügyhöz és látogattam meg személyesen az iskolát. Emellett részt vettem a szülők által szervezett demonstráción, sőt még az RTL Klub „Házon kívül” c. műsorának is nyilatkoztam az elhibázott ötlettel kapcsolatban. A kiállásnak is köszönhetően jó viszonyt sikerült kialakítanom az iskola pedagógusaival és a gyermekek szüleivel, akik ebben az időben tanácsolták nekem, hogy „ne legyek politikus, maradjak ember”. Azóta is igyekszem e gondolat mentén tevékenykedni a közéletben. 

2010 óta minden évben ellátogatok az intézmény karácsonyi rendezvényeire, amely számomra az év egyik legnagyobb hatású eseménye. Így természetes volt, hogy – bár az operett műfaja kifejezetten távol áll tőlem - feleségemmel ellátogatunk a jótékonysági koncertre. És számomra az sem kérdés, hogy miért nem láttam egyetlen fideszes képviselőt sem a rendezvényen…

 

Budai Lóránt