"A magyar föld nem eladó!"

Szeptember30-án, délelőtt részt vettünk a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Szervezetének fórumán. A rendezvényen előadást tartott – többek közt – Dr. Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára. Ez volt a fő ok, amiért ma megjelentünk az Aranysas Rendezvényházban.

Előadása, habár a „magyar földet a magyar gazdáknak” címet viselte, de nem szólt másról, mint utolsó, teljes egészében még el nem herdált nemzeti kincsünk, a magyar föld kiárusításáról. Bizonyára már sokan tudják, hogy – a MAGOSZ javaslatára - a "magyar" kormány 380 ezer hektárnyi földet ad el árverés útján a következő hónapokban. A hivatalos kommunikáció szerint a vevő csak magyar állampolgár lehet, aki regisztrált földműves és helyben lakik. De tudjuk, ezeknek a kitételeknek teljesen megfelel például Joáv Blum, vagy akár Carlo Benetton is.

Az államtitkár több módon is próbált érvelni a kormány álláspontja mellett. Többek közt felvetette azt a kérdést, hogy „az állam eddig csak hasznosította ezeket a földterületeket, most miért ne adhatná el?”. Kijelentette, hogy az állami földek kiárusítása nem más, mint „történelmi igazságtétel”, valamint előadta, hogy a hamarosan kiírandó pályázatokon nyerni, mindössze „elhatározás és vágy kérdése”. Arról persze már kevesebb szó esett, hogy a földekre majd licitálni lehet (tehát megint az jár jól, kinek sok pénze van) és, hogy az eredményt meg lehet majd – szinte bárkinek – vétózni.

A magyar föld, védelmében kiemelt fontosságúnak tartottuk a rendezvényen való részvételt, melyen megerősítést kaptunk arra vonatkozóan, hogy nekünk, jobbikosoknak mindent meg kell tennünk az anyaföld védelmének (majd kormányra kerülve, annak visszaszerzése) érdekében.