Budai Lóránt

Budai Lóránt vagyok. 

1980. március 3-án születtem Jászberényben. Szüleim eredetileg pedagógusok, ma már mindketten nyugdíjas éveiket töltik. Két testvérem van. Bátyám, László, a helyi bíróság elnöke. Öcsém, Levente, frissen diplomázott „álláskereső”. 

Általános- és középiskolás éveimet is, (melyek közül 8 évet töltöttem a Jászság Népi Együttes kötelékében, népünk tánchagyományainak őrzésével) Jászberényben töltöttem, majd 1998-ban, a sikeres érettségi vizsga után bevonultam katonának és 9 hónapig, -először Szabadszálláson, majd pedig Cegléden- hű katonája voltam szép magyar hazámnak.

Pár év „útkeresés” után, 2003-ban a jászberényi „Szent Erzsébet” Kórház, radiológiai osztályán kezdtem el dolgozni, először még segéd asszisztensként. 2007-ben elvégeztem a Szegedi Tudományegyetem, Egészségügyi Főiskolai Karán indult képi diagnosztikai- és intervenciós asszisztens szakot és az óta szakasszisztensként próbálok az emberek segítségére lenni. 

Ugyanebben az évben megnősültem, feleségül vettem a világ legcsodálatosabb teremtményét és rá egy évre megismerhettük a Család szentségét. 2008 márciusában megszületett gyönyörű leányunk, Villő, aki a mindent jelenti számunkra. Feleségem, Nikoletta jelenleg második gyermekünket hordja a szíve alatt. 

A Jobbik Magyarországért Mozgalom munkáját figyelmesebben 2009 óta követem nyomon. Az említett év tavaszán kerestem fel a helyi szervezetet, hogy szívesen részt vennék a munkában. A magyarság kérlelhetetlen és konok védelme miatt (melyet 7 éves korom óta érzek…) csatlakoztam a Jobbikhoz. Azóta egy közösséget ismertem meg benne. Egy olyan közösséget, akik nemcsak szavak szintjén tesznek a nemzet megmaradásáért és egymásért. Az elmúlt időszakban pártoló tagból párttársaim és barátaim bizalmából- és egyöntetű felkérésére a helyi szervezet vezetője lettem. Majd egy elég kényes és nehéz helyzetből visszahozva és újra felépítve a szervezetet, barátaim hathatós segítségével - egy sikeres önkormányzati választást követően -, tavaly ősszel meghatározó, országosan is elismert erővé építettük a jászberényi szervezetet. 

Nem kergetek elérhetetlen, nagy álmokat. Csak olyan alapvető dolgokat szeretnék elérni, mint rend, gyarapodás, és igazság. Az igazságérzetem nem ismer lehetetlent. Akkor is szembeszálltam a hazuggal, ha tudtam, ezzel sokat, majdhogynem mindent kockáztatok.

A mindennapi, önkormányzati munkában való eredményes szereplés egy nagy és hatékony lépés afelé, hogy gyermekeink, unokáink majd büszkén, felemelt fejjel, magyarként éljenek ebben a hazában! Hiszek abban, hogy - egyelőre- viszonylag kis létszámmal is gátat szabhatunk az önző érdekeknek, a korrupciógyanús ügyleteknek és hangot adhatunk a „kisemberek” véleményének.

Őszintén hiszem, hogy a munkámmal eloszlathatom a Jobbikról sokszor kialakult torz képet és elősegíthetem a „szebb jövőt”!

Őszintén hiszem, hogy az előttünk álló, igen nehéz és küzdelmes időszak akkor zárulhat pozitív eredménnyel, ha mindenki, a saját frontján harcol meg a győzelemért. Átütő siker csak és kizárólag akkor várható, ha azért mindenki a saját településén – képességeihez, lehetőségeihez képest – keményen és kitartóan megdolgozik.

Jómagam az elmúlt három évet ennek szellemében küzdöttem végig.

Ebben az időszakban a Jobbik Jászberényi Alapszervezete közel 100 saját szervezésű és központi rendezvényen képviseltette magát. Önkormányzati képviselőként 14 lakossági fórumot, 14 sajtótájékoztatót, 6 „Munkás utcai körzetbejárást” és 17 „neszűri terepszemlét” tartottam. Az eddigi 43 testületi ülésen több mint 300 alkalommal szólaltam fel, 105 beadványt, több tucat módosító indítványt és interpellációt nyújtottam be, valamint rengeteg lakossági megkeresést továbbítottam, melyek hatására egyre nagyobb számban és növekvő bizalommal fordulnak hozzám a város lakói. Önkormányzati munkámról csak a helyi médiumok közel 100 alkalommal számoltak be. Rengeteg munkával, elszántsággal és kitartással a jászberényi közélet meghatározó részévé váltam - szinte nincs olyan hét, hogy ne jelenjen meg a véleményem a nyomtatott és/ vagy az elektronikus sajtóban.  Egy valamit biztosan nem tudnak majd a fejemre olvasni: engem csak a kampány időszakban látni, hallani… 

Az embereknek – itt a Jászságban is – elege van a politikából és a politikusokból. Sokan úgy gondolják, hogy egyik párt sem jobb a másiknál és a Jobbik sem lesz képes változást hozni. Azonban ha valaki felismeri, meghallgatja és megoldást kínál az emberek problémáira, ha valaki folyamatosan jelen van a köztudatban, hallatja a hangját és képviseli a választóit, az 2014 tavaszán még meglepetést is okozhat.

Mint azt az önéletrajzomban is írtam, röntgen asszisztensként dolgozom a jászberényi kórházban. Ebből kifolyólag civilként is emberek százaival találkozom nap, mint nap. Rengeteg gratulációt, pozitív visszajelzést kapok. Az internet adta lehetőségeknek és a helyi televíziónak köszönhetően (mely 16 jászsági településen sugározza műsorait) egyre többen követik nyomon a tevékenységemet, a munkásságomat. Nap, mint nap megrázzák a kezem és azt mondják: végre valaki, aki ugyanazt mondja, amit mi gondolunk… 

A 2010-es választások óta végzett mindennapos, fáradhatatlan munkám során sok országos és helyi politikussal is megismerkedhettem. Többekkel baráti viszonyt is ápolok. Nevek említése nélkül, több parlamenti munkatárs, országgyűlési – és önkormányzati képviselő, közgyűlési tag, polgármester és egy Európai Parlamenti képviselő (és nem Szegedi Csanádra gondolok…) is támogatja és elismeri a munkámat. Egyik legnagyobb eredményemnek tartom, hogy a 2012. évi Önkormányzati Akadémia szervezői felkértek egy önkormányzati tevékenységemmel kapcsolatos előadás megtartására. 

Úgy érzem, ez az utolsó esély változtatni!

Megválasztásom esetén - az eddigiekhez hasonlóan, soha meg nem törve - minden tőlem telhetőt megteszek majd, hogy nemzetem ügyét (testben, lélekben felkészülve, külső és belső ellenséget egyaránt felismerve majd legyőzve) sikerre vigyem. 

Mert, ahogyan Nyíró József írta: 

"Semmiféle politikának, amelynek nincsenek meg a mély, még az ellenség tiszteletét is kiváltó erkölcsi alapjai, amely nem a nemzet ezeréves jogaira és igazságaira támaszkodik, ezeket pedig nem emelt fővel és meggyőződéssel képviseli, nincsen létjogosultsága, se becsülete, se megnyugtató eredménye."